Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Συγκομιδή αγάπης η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καλλιμασιά

Ο εθελοντισμός φαίνεται να έχει ριζώσει γερά στην Καλλιμασιά. Μία οργανωμένη έκφρασή του, η Εθελοντική Αιμοδοσία, πορεύεται στον εικοστό χρόνο συνεχούς παρουσίας και προσφοράς (1998 - 2018). 

Κάθε φορά που το κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου έρχεται στην Καλλιμασιά, αποκομίζει μία συγκομιδή αγάπης, γιατί έτσι εμείς ερμηνεύουμε την εθελοντική προσφορά αίματος. 

Η Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 υπήρξε μία ακόμη γιορτή εθελοντισμού που έζησε η ενορία μας. Από τις 9 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι οι εθελοντές προσέρχονταν στην ενοριακή αίθουσα δίπλα στο Ναό για να συμμετάσχουν στην 1η από τις 2 ετήσιες τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες της Τράπεζας Αίματος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.
 
  

Το άριστα καταρτισμένο και έμπειρο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου, η διευθύντρια, ιατρός-αιματολόγος κ. Ιουλία Χαλιορή, οι νοσηλεύτριες κ. κ. Άννα Σωτηρίου και Ευφροσύνη Κόντου και ο οδηγός του οχήματος της αιμοδοσίας κ. Αντώνιος Ρυθιανός, εργάστηκαν για τον άψογο τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, με τη συνδρομή και στήριξη του Ιδρὐματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής" και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του υπευθύνου της αιμοδοσίας π. Γεωργίου Κωνσταντίνου και της ακούραστης τριμελούς διαχειριστικής επιτροπής κ.κ. Παντελή Νεαμονίτη, Αντώνη Ρυθιανού και Χρυσοβαλάντη Μάντικα.


Πέραν των καθιερωμένων κερασμάτων, χυμοί, κρουασάν ... υπήρχαν και τα κεράσματα λόγω της ημέρας! Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, πρώτη ημέρα του Τριωδίου, αρχή της προφωνήσιμης ή προφωνής εβδομάδας, και στο τραπέζι σουβλάκια, λουκάνικα, ψωμί και κρασί, έτσι για το καλό! Τη φροντίδα του ψησίματος είχε ο Παντελής Νεαμονίτης. Στο ηλεκτρονικό μητρώο, την αποστολή ενημερωτικών sms και την πρώτη υποδοχή των αιμοδοτών ο Χρυσοβαλάντης Μάντικας. Στο ενημερωτικό υλικό, στη διοργάνωση και στη μεταφορά του κλιμακίου και του υλικού ο Αντώνης Ρυθιανός. Ηθική ικανοποίηση όλων, η συγκομιδή των φιαλών αίματος, η συγκομιδή αγάπης της Καλλιμασιάς!


 

Ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία για την Αιμοδοσία της Καλλιμασιάς, από το αρχείο του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοσίας, είναι για τα έτη 2016-2017, η συγκέντρωση 157 φιαλών αίματος!


Η 2η τακτική εθελοντική αιμοδοσία για την Καλλιμασιά, προγραμματίζεται για την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, κατά την οποία θα εορτασθούν τα εικοσάχρονα της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας μας (1998 - 2018).


Δεν υπάρχουν σχόλια: