Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η 2η ετήσια τακτική εθελοντική αιμοδοσία της Καλλιμασιάς.

Περίπου έξι μήνες πέρασαν από την 1η τακτική μας εθελοντική αιμοδοσία για το 2017 (5/2/2017) και ήρθε και πάλι η σειρά της Καλλιμασιάς να ζήσει για 2η φορά μέσα στον ίδιο χρόνο μια αλλιώτικη γιορτή, μια Λειτουργία μετά την Θεία Λειτουργία.

Ο λόγος για τη δεύτερη ετήσια τακτική εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου και η Τράπεζα Αίματος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς (Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιδρύματος Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής) στην ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) της Καλλιμασιάς την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 από τις 9 το πρωί ως και τη 1.30 το μεσημέρι.

Με άρτια επιστημονικά τρόπο η ιατρός κυρία Ηλέκτρα Σταυροπούλου και οι νοσηλεύτριες κυρίες Άννα Σωτηρίου και Ευφροσύνη Κόντου διεξήγαγαν άψογα το έργο της αιμοληψίας, με τη συνδρομή του κυρίου Αντώνη Ρυθιανού, που συνοδεύει τις εξορμήσεις του Σταθμού Αιμοδοσίας, οδηγώντας το αυτοκίνητο του Νοσοκομείου.

Για την δαπάνη για το ενημερωτικό υλικό και τα κεράσματα μεριμνά το Ίδρυμα Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, ενώ την τακτοποίηση της αίθουσας και την υποστήριξη της διεξαγωγής του έργου της αιμοδοσίας εξυπηρέτησαν ο υπεύθυνος της αιμοδοσίας, εφημέριος, και τα μέλη της τριμελούς διαχειριστικής επιτροπής κ.κ. Αντώνιος Ρυθιανός, Παντελής Νεαμονίτης και Χρυσοβαλάντης Μάντικας, ο οποίος δημιούργησε και επιμελείται το ηλεκτρονικό αρχείο της Τραπέζης Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς.

Η "ευλογημένη συγκομιδή" του εθελοντικού αίματος ανήλθε σε 37 φιάλες, οι οποίες μαζί με εκείνες των άλλων εθελοντικών συλλόγων και μεμονωμένων εθελοντών παρέχουν την δυνατότητα αντιμετώπισης των όποιων εκτάκτων αναγκών και θωρακίζουν το νοσοκομείο μας με αυτό το ζωτικό υγρό, που δεν έχει τεχνικό υποκατάστατο, αλλά προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Με το βλέμμα στην επόμενη χρονιά, κατά την οποία η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Καλλιμασιάς, θα διαβεί το κατώφλι του 20ου έτους συνεχούς παρουσίας και προσφοράς, παραμένουμε εθελοντικά στρατευμένοι στο έργο της ανιδιοτελούς αυτής προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: