Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Τα Κάλαντα του Λαζάρου ακούστηκαν για άλλη μια φορά στην Καλλιμασιά

Για τέταρτη συνεχή χρονιά αναβίωσε στην Καλλιμασιά το έθιμο των Καλάντων του Λαζάρου. Περισσότερα από είκοσι παιδιά, μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας μας με την διδασκαλία και καθοδήγηση της θεολόγου καθηγήτριας κ. Ευαγγελίας Μελαχροινούδη τραγούδησαν την ανάσταση του Λαζάρου μέσα από τους στίχους των παραδοσιακών καλάντων. "Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια, ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια......" 

 

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην Ενοριακή Αίθουσα κρατώντας τις χαρακτηριστικές κούκλες, καλαθάκια για τα αυγά και  κλαδιά δεντρολίβανου. Τραγούδησαν τα κάλαντα σε πολλές γειτονιές της Καλλιμασιάς. Τα παιδιά είδαν με ικανοποίηση να γεμίζουν τα καλαθάκια τους με αυγά, τα οποία με χαρά προσέφεραν οι ενορίτες. 150 αυγά συγκεντρώθηκαν τα οποία θα βαφτούν και αφού ευλογηθούν τη νύχτα της Ανάστασης, θα διανεμηθούν ως ευλογία στο εκκλησίασμα! Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν σε κοινωφελή σκοπό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: