Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς για την εκδημία του Νικολάου Κ. Αργυρούδη

Ψήφισμα

Στην Καλλιμασιά και στο γραφείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και ώρα 11 π.μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με πρόσκληση του Προέδρου αυτού, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κωνσταντίνου, ύστερα από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Νικολάου Αργυρούδη, πρώην εκκλησιαστικού συμβούλου και επί σειρά ετών νεωκόρου του Ιερού Ναού.

Ο αοίδιμος Νικόλαος Αργυρούδης υπηρέτησε τον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας μας, πρώτα από τη θέση του Αντιπροέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, από την 1η Ιανουαρίου 1996, και κατόπιν από τη θέση του νεωκόρου, από το 1997 ως και τον Αύγουστο του 2013.

Κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό μας για το ζήλο, την υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία του στη διακονία της Ενορίας και των ιερών καθιδρυμάτων της. Επί 16 συναπτά έτη αφοσιώθηκε στη φροντίδα του Ιερού Ενοριακού μας Ναού και των Ενοριακών Παρεκκλησίων, φροντίζοντας για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό μέσα και έξω από τους ναούς. Η διακονία του στο Ιερό Βήμα υπήρξε αψεγάδιαστη, ο δε μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος ευλόγησε τη διακονία του αυτή, με την ειδική προς τούτο ευχή.

Στο διάβα της ζωής του γνώρισε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της κατοχής. Διακρίθηκε για την εργατικότητά του τόσο στη θάλασσα, ως ναυτικός, όσο και στη στεριά. Αξιώθηκε μαζί με τη σύζυγο του, Λεμονιά, να αυξήσει κατά το θέλημα του Κυρίου την οικογένεια του με παιδιά και εγγόνια και τώρα αφήνει τα επίγεια για να αναπαυθεί εκεί όπου οι Δίκαιοι αναπαύονται, εν χώρα ζώντων. 

Ο πρόεδρος προτείνει να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος. 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του, ομόφωνα αποφασίζει:

1. Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο, και στους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος και να συμμετάσχει στο πένθος τους

2. Να προσφέρει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο .

3. Να αναρτηθεί το παρόν στο διαδίκτυο, στα ιστολόγια της Καλλιμασιάς και του Ιερού Ναού, και να επιδοθεί αντίγραφο στους οικείους του.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου

ΤΑ ΜΕΛΗ
Δημήτριος Στεφανίδης
Παντελής Νεαμονίτης
Σταμάτιος Συράκης
Διαμαντής Βάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: