Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. (δελτίο τύπου)

13.2.2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε διαφορετικό από τα συνήθη κλίμα πραγματοποιήθηκε την 13η Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού η Γ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε αφού σ` αυτήν παρευρέθη ο επιχώριος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Ι.Σ.Κ.Ε και παρευρέθη στην έναρξη των εργασιών της Γ.Σ, αφουγκράστηκε και απάντησε σε ερωτήσεις ιερέων που αφορούσαν κυρίως εφημεριακά θέματα πολλά εκ των οποίων δεσμεύτηκε να μεταφέρει εις την Ιερά Σύνοδο.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου κρίθηκε από όλους θετική και οφείλεται κατά κύριο λόγο εις το ότι ο ίδιος πρόσκειται ευμενώς προς τον Ιερό Σύνδεσμο, αλλά και εις την προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του Δ.Σ από την στιγμή της αναλήψεως των καθηκόντων τους, στο να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εγγάμου και αγάμου κλήρου, καθώς και την αποκατάσταση των σχέσεων του Ιερού Συνδέσμου με τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Γ.Σ. παρευρέθη επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κος Εμμανουήλ Λεβογιάννης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για την κατάσταση του Ταμείου και απάντησε σε ερωτήσεις των Εφημερίων. Τονίσθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη της έγκαιρης καταβολής των εσόδων από τα κληρικόσημα αλλά και από τις εισφορές προς το Ταμείο για να αποτραπεί έτσι η ενεργοποίηση ελεγκτικού μηχανισμού.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Χίου και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό των μελών του αδελφού Συνδέσμου, καθώς και χαιρετισμό μετέφεραν και όλα τα μέλη του Δ.Σ. από τους κατά τόπους Ιερατικούς Συνδέσμους που υπάγονται στον Ι.Σ.Κ.Ε.

Μετά την ανάγνωση του Πρακτικού της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ο Ταμίας του Ι.Σ.Κ.Ε Πρεσβύτερος Μιχαήλ Μετζάκης παρουσίασε τον Απολογισμό και Προϋπολογισμό, παρελθόντος και τρέχοντος έτους αντίστοιχα και οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γ.Σ.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο αλλά και άλλα, όπως αυτό της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την χώρα μας και την προσφορά του Ιερού Κλήρου την περίοδο αυτή. Τέλος τα μέλη της Γ.Σ. απεφάσισαν όπως εκφράσουν την συμπαράσταση τους εις τους εμπερίστατους αδελφούς της Κεφαλονιάς και ο καθένας από την δική του σκοπιά να συμβάλλει ενεργά στην αποστολή βοηθείας, κάτι που ήδη πραγματοποιείται από αρκετές ενορίες.

Εν κατακλείδι όλα τα μέλη της Γ.Σ. συνεφώνησαν στην αναγκαιότητα συσπείρωσης, ει δυνατόν όλων των κληρικών της πατρίδος μας, γύρω από τον Ι.Σ.Κ.Ε, για την καλλίτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον Εφημεριακό Κλήρο.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: