Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ο εορτασμός της μνήμης του Ιερού Χρυσοστόμου, προστάτου Αγίου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου στην Καλλιμασιά (φωτογραφίες)

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου τίμησε τη μνήμη του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου. Ο φετινός εορτασμός έγινε στην Καλλιμασιά, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.


Προηγήθηκε η άφιξη της ιεράς εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Λιβαδίων, όπου είχε γίνει ο εορτασμός την 12/11/2012. (12/11/2008 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, 12/11/2009 στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου, 12/11/2010 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, 12/11/2011 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και την 12/11/2012 στον Ι. Ναό Αγίου Λουκά Λιβαδίων).


Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στον ιερό Πατέρα της Εκκλησίας, τον Ιερό Χρυσόστομο και την υψηλή αποστολή των κληρικών. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Συνδέσμου και ιδιαίτερα στις σημαντικές συναντήσεις του Δ.Σ. με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο την 10η Νοεμβρίου στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στη Χίο και με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιο Καλαντζή την 22α Ιουλίου 2013, για θέματα του εφημεριακού κλήρου. Αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Κληρικών και στην αναγκαιότητα της ύπαρξής του.


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χειροθεσία Αναγνώστου.


Μετά το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στην ενοριακή αίθουσα, όπου παρεσχέθη φιλοξενία από πλευράς της ενορίας σε όλους τους παρισταμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: