Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τη χαρά των Χριστουγέννων μετέδωσαν τα παιδιά στην Ενοριακή Αίθουσα.

Τη χαρά των Χριστουγέννων μετέδωσαν τα παιδιά στη γιορτή που έγινε την Κυριακή στις 6 μ.μ. στην Ενοριακή Αίθουσα (Ξενώνα) του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.

Συγκεκριμένα, πρωταγωνιστές στη μικρή γιορτή, με ποιήματα και τραγούδια, ήταν τα παιδιά της συντροφιάς των παραμυθιών. Στην όμορφη αυτή συντροφιά κάθε Τρίτη 6 - 7 μ.μ. διαβάζονται παραμύθια από τον ανεξάντλητο πλούτο της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παιδιά απασχολούνται στη συνέχεια δημιουργικά με ζωγραφική και χειροτεχνία με θέματα από τα παραμύθια που άκουσαν.
Η "ανάγνωση παραμυθιού" για μικρά παιδιά ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα συνεχίσει και το Νέο Έτος 2012 στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής". Τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιμελούνται και φροντίζουν οι εκπαιδευτικοί κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη, Καθηγήτρια Θεολόγος και η κ. Ιφιγένεια Δελάνη Συνταξιούχος Νηπιαγωγός.
Η όλη εκδήλωση περιείχε χριστουγεννιάτικη μουσική, ποιήματα και τραγούδια από τα παιδιά, κεράσματα, ενώ παράλληλα λειτούργησε Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των ενοριακών δραστηριοτήτων για τα παιδιά. 
Τους γονείς και όσους παρακολούθησαν τη γιορτή προσφώνησαν τα παιδιά μας με μια γλυκιά καλησπέρα, ο εφημέριος και αναπληρωτής πρόεδρος του Ιδρύματος και η κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη, Γραμματέας του Ιδρύματος, που επιμελήθηκε τη γιορτή. 
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέβαλαν και οι: κ. Ευθυμία Κουκούλη, Ταμίας του Ιδρύματος, κ. Αργύριος Κουμελάς, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και ο κ. Γεώργιος Πάμπαλος Καθηγητής Πληροφορικής.
Στα παιδιά μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικες μπότες γεμάτες καραμέλες.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ευχή που ακούστηκε από τα στόματα των παιδιών: "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"! 

Οι φωτογραφίες είναι του π. Γ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: