Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς περιόδου 1.1.2011-31.12.2013

Χθες Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 8μ.μ. συνεδρίασε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2011 άρχισε η νέα τριετής θητεία των λαϊκών τακτικών μελών όλων των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριακών Ιερών Ναών των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Κατά τη συνεδρίαση που έγινε στο γραφείο του Ναού ύστερα από πρόσκληση του Εφημερίου-Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πήραν μέρος εκ των νεοδιορισθέντων μελών οι: Διαμαντής Βάκης του Σταύρου, Παντελής Μάντικας του Αντωνίου και Σταμάτιος Συράκης του Αχιλλέα, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα στο εξωτερικό ο Δημήτριος Στεφανίδης του Ιωάννου.

Ο εφημέριος επέδωσε τα διοριστήρια έγγραφα (αριθ. 732/1-1-2011) με την υπογραφή του Προέδρου του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους καλή και καρποφόρα θητεία για το καλό της Ενορίας της Καλλιμασιάς και προς δόξαν Θεού. 

Κατόπιν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου 
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Ιωάνν. Στεφανίδης
Γραμματέας: Παντελής Αντ. Μάντικας
Ταμίας: Σταμάτιος Αχ. Συράκης
Μέλος: Διαμαντής Στ. Βάκης
Η θητεία του παρόντος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου άρχισε την 1.1.2011 και λήγει την 31.12.2013.

Για τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ορίζει ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 8/1979 «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών» (ΦΕΚ Α΄ 1/5.1.1980).
Το αξίωμα του λαϊκού Εκκλησιαστικού Συμβούλου (Επιτρόπου) είναι τιμητικό και άμισθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: