Ἀπολυτίκιον Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἦχος α' Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Καλό καλοκαίρι και για τα Κατηχητικά μας!

Έληξε στις 9 Μαΐου με κέρασμα στο ζαχαροπλαστείο Μελίρρυτον το κατηχητικό έτος 2009-10 για τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, του μεικτού κατωτέρου κατηχητικού σχολείου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς. Πρόκειται για Καλλιμασιωτάκια που η ηλικία τους κυμαίνεται από 8 έως 12 ετών.

Η έναρξη των συναντήσεων των παιδιών με τον κατηχητή τους, Θεολόγο – Καθηγητή κ. Καρατζά Κωνσταντίνο έλαβε χώρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009 στον Ξενώνα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς με αγιασμό που πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο π. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Γράφτηκαν 26 παιδιά και ο μέσος όρος παρακολούθησης ήταν 15 παιδιά. Συνολικά έγιναν 25 συναντήσεις. Απ’ αυτές οι 15 έγιναν στο κεντρικό κλίτος της χωριοκλησιάς, 7 σε αντίστοιχα παρεκκλήσια (ιδιωτικά και ενοριακά) του χωριού, 1 στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στη Ρα (πραγματοποιήθηκε εκδρομή με τη συμμετοχή 20 παιδιών) και 1 στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Πλακιδιώτισσας. 

Σκοπός των συναντήσεων ήταν να έρθουν τα παιδιά όσο πιο κοντά γίνεται μεταξύ τους, με το Θεό, με τους αγίους και την Παράδοση της Ορθόδοξης πιστής μας. Με τις επισκέψεις στα παρεκκλήσια του χωριού τα παιδιά κατάλαβαν και ένιωσαν ότι ο Θεός και οι άγιοι είναι δίπλα τους, μένουν στο χωριό τους. Συνειδητοποίησαν, επίσης, ότι θα έχουν την υποχρέωση όταν μεγαλώσουν να συντηρούν, να σέβονται και να αγαπούν τα ουκ ολίγα γραφικά εκκλησάκια του χωριού, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση αιώνων των προγόνων τους. Αισθάνθηκαν ότι είναι δικά τους. 

Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ερχόταν σε επαφή με το βίο ενός αγίου που η μνήμη του γιορταζόταν είτε λίγες μέρες πριν είτε λίγες μέρες μετά είτε κατά την ημέρα της συνάντησης. Προς το τέλος της συνάντησης τα παιδιά έγραφαν σε μια σελίδα του σημειωματάριου που δίνεται στα κατηχητικά σχολεία λίγα λόγια για το βίο του αγίου και στη διπλανή σελίδα κολλούσαν μια εικόνα του. 
Έναρξη
Βασιλόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: